Den här vandringsresan är för dig som gillar och har vana att vandra i mer krävande terräng. Det blir träning för kroppen men en vila för ögat! Granada har allt du kan önska dig!


Här finns vandringsleder längs ett blått, glittrande Medelhav, upp för slingriga bergssluttningar, ner förbi små vita byar och ruiner från de romerska och moriska tidevarven.


Hösten på Costa Tropical är högsäsong för smaksinnet! Det är skördetid för frukter som mango, avocado, chirimoya, persimon granatäpple och alla tänkbara grönsaker. Tid för god mat och dryck är en viktig del av resan!
 

FÖR VEM?

Vi har utformat resan för dig som

  • har vandringsvana och klarar dig även i mer krävande terräng
  • har en god grundkondition. Våra vandringar är mellan 3-5 h långa i medelsvår eller krävande terräng. 
  • är säker på fot och har knän och höfter i gott skick. Våra vandringar går ofta längs smala stigar och det går inte att undvika branta motlut och steniga nerförsbackar.
  •  gillar att vandra och träna i grupp

VECKANS INNEHÅLL

ALMUÑÉCAR - MELLAN HAV OCH BERG

Almuñécar är en spansk kuststad bortom de stora turistströmmarna med en 3000 år lång historia. Den har knappa 30 000 invånare och ligger i provinsen Granada, ca 80 km öster om Malaga flygfält (1 h med buss).

 

Granadas kustremsa kallas för Costa Tropical och är känd för sitt gynnsamma klimat tack vare läget vid foten av flera bergskedjor, bl.a. Sierra Nevada. Kusten bjuder på ljumma vintrar och mer än 300 soldagar per år. Här i Almuñécars två floddalar odlas färg- och vitaminrika tropiska frukter av olika slag. Från oktober till mars-april är det skördetid för mango, passionsfrukt, avocado, chirimoya, guava, persimon, m.fl.

VECKANS VANDRINGSPROGRAM

Dag 1 Ankomst till Malaga, transport till Almuñécar.
Välkomstdrink och -middag.
Dag 2 Vandring mellan två grannbyar  (ca 12 km, längs stig/väg, medeltung, vissa branta motlut).
Lunch på förbokad restaurang.
Dag 3 En vandring i Almuñécar genom olika stadsdelar med stopp för tapas (ca 8 km i stadsmiljö med korta men branta stigningar och trappor med jämna mellanrum, medeltung)
Dag 4 Bergsvandring, pick-nick lunch vid ruinerna av en gammal morisk borg (ca 10 km, medeltung/tung, totalstigning på 600m, kortare variant möjligt)
 

Dag 5 Ledig dag.
Dag 6 Buss till La Alpujarra på Sierra Nevadas sydsluttning, vandring i byn Lanjarón (ca 12 km, medeltung, stigar och vägar, totalstigning på 300m, kortare variant möjlig)
Dag 7 Rio Verdes vattenfall  (ca 10 km, branta pass, totalstigning ca 350m, tung).
Dag 8 Hemresedag

Kom ihåg att du bestämmer hur många vandringar du deltar i. Lyssna på din kropp.Det finns inga måsten - bara erbjudanden!


(Vi förbehåller oss rätten att göra smärre förändringar i programmet)

RESEPAKETET INNEHÅLLER

FLYGRESOR

ANMÄLAN, BEKRÄFTELSE, AVBOKNING


© 2021 Oy Kalliopeja Ab |  KONTAKTA OSS  |  FI25644304 | Integritetspolicy | Boknings- och avbokningsvillkor